Om oss

Velkommen til Sivil-Saras Eventyrbarnehage SA!

 

Vi er en privat, foreldreeiet barnehage, det vil si at barnehagen eies og drives av foreldrene til de barna som til enhver tid har plass hos oss. Sivil-Sara finner du på grensen mellom Alvdal og Tynset i Hedmark, med fjellet og skogen som nærmeste nabo.

 

Sivil-Sara åpnet 16. august 2010.

Barnehageåret 2020/2021 har vi 7 barn i alderen 2-6 år. 

Åpningstid: Foreldrestyrt åpningstid, vi tilpasser vår åpningstid etter foreldrenes behov.
For øyeblikket har vi åpent 07.00-16.30. (Bhgåret 2020/2021)

 

Formål

Gi et barnehagetilbud for barn mellom 1-6 år som sokner til Strømmen og de som ellers ønsker å benyttes seg av tilbudet. Likevel er det viktigst å skape en god og aktiv barnehage, som videre gir trygge og engasjerte barn. Ressurser i nærmiljøet er et nøkkelord.

 

Hvem er Sivil-Sara?

Sivil-Sara er i utgangspunktet en litt skummel eventyrfigur som ungene på Strømmen ble fortalt holdt til i Sivilla. Skremmede og farlig om vinteren, men linn og god om sommeren. Rar assosiasjon til en barnehage tenker du, men på ei anna side representer hun også livet som endrer seg årstidene i gjennom. Sivil-Sara dukker opp i barnehagen ved forskjellige anledninger, og barna har et sterkt og levende forhold til henne. Den lokale forfatteren Ola Jonsmoen har også skrevet ei bok om Sivil-Sara, som Unni-Lise Jonsmoen har illustrert. Logoen vår er også laget av Unni-Lise.


Foreldreeiet?

At barnehagen er foreldreeiet vil si at alle foreldre som har barn i barnehagen kjøper seg inn med en andel per barn. Andelen er 2000 kr, og vil bli tilbakebetalt når barnet slutter i barnehagen.
Foreldregruppa velger 4 representanter som skal sitte i styret sammen med daglig leder. Styret møtes omtrent annenhver måned, og har ansvar for økonomi og tar avgjørelser som angår drift av barnehagen. For øvrig er det daglig leder som har ansvaret for den daglige driften av barnehagen og det pedagogiske ansvaret for at barnehagen følger Rammeplan for barnehagen og oppfyller kravene i barnehageloven.